Retete italiene: Dulciuri

Dulciuri

Cand iti vine cheful de o prajitura dulce dulce, cu multa ciocolata sau arome apetisante de fructe, caramel sau cafea? Se apropie un eveniment important in familia ta si vrei sa iti impresionezi invitatii cu un desert delicios de care sa isi aminteasca peste ani de tine? Tot ce trebuie sa faci este sa alegi site-ul potrivit, care sa iti satisfaca si cele mai indraznete vise culinare. Nu avem asteptari, avem doar dorinta de a exprima si de a va transmite un strop din aceasta pasiune pentru a va starni interesul si curiozitatea de a explora si de a calatori impreuna cu noi.
Aromele folosite de cofetarii italieni sunt naturale, fara aditivi si coloranti iar frisca este preparata in laboratoarele noastre de catre cofetarii italieni. Diversele arome de fructe 100% naturale sunt imbinate intr-o armonie perfecta cu frisca rezultand o arta a maestrilor cofetari. Toate produsele noastre sunt certificate ISO 9001 ca atestat al ingredientelor utilizate.
Clatite, eclere, crema de zahar ars, gogosi, tiramisu, ciocolata de casa, tort, papanasi, salam de biscuiti, retete de chec, negresa, alba ca zapada si multe alte retete delicioase de prajituri.Ca sa fie toata lumea multumita, eu as zice sa mergi peste tot, sa degusti cate o prajitura din fiecare cofetarie renumita a zonei si sa tragi singur concluziile.


Retete de dulciuri

Tiramisu

Ingredinte:

8 galbenusuri
1/2 ceasca zahar(120g)
1/2 pahar lichio de Marsala/(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi (400 gr)
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar)
240 ml Marsala
cacao pentru ornat

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat Marsala.Se lasa crema la racit.Se bate frisca.Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus.
Se pastreaza in frigider pana cand montam prajitura.Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu  Marsala.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu Marsala.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala.Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece cel putin 8 ore.Normal se lasa 24 de ore dupa retetarul italian.
Nota:
Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia,asa cum este el preparat in restaurantele traditionale Italiene.Dintre toate celelalte pe care le-am incercat aceasta este cea mai buna deoarece lichiorul
Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
 Lichior Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar,dar se poate inlocui cu lichior de cafea si putin rom.

Panna cotta (budinca cu smantana si lapte)

Ingredinte:

800 ml smantana dulce
200 ml lapte
100 gr zahar
 15 gr gelatina
 1 baton vanilie

Mod de preparare:

Preparatul este foarte simplu,se pune intr-o cratita smantana,zaharul,vanilia si se pune la foc mic pana se dizolva de zahărul, amestecand constant.Apoi se adauga laptele si se da un clocot amestecand constant.
Se ia de pe foc si se pune in cesti,pahare,cani,tavi in orice nu exista o regula,si se lasa la frigider 10 ore.Se pune pe farfurie si se decoreaza dupa gust,cu fructe proaspete,gem,dulceata,marmelada,fructe confiate etc.


Zabaione

Ingredinte:

3 galbenusuri
0,60 gr zahar
0,100 ml lihior marsala
2-3 piscoturi(savoiardi)
2-3  capsuni,mure,    cirese,visine,fragi etc
2 frunze de menta

Mod de preparare:

Se pun galbenusurile si zaharul intru-n castron din inox apoi se bate cu mixerul pana cand ouale devin clare si spumoase,apoi se pune castronul la bain marie si se continua montarea adaugand treptat lichiorl marsala.
Se monteaza pana se obtine o compozitie spumoasa si umflata.
Se pune in cupe de inghetata se decoreaza cu menta si capsuni sau orice fructa doriti(se serveste rece sau cald).

La mesele festive, se serveste in final şi brânză. Desertul este un fruct sau o prăjitură, de exemplu specialitatea ţării: Tiramisu. Masa se incheie cu o cafea espresso. Pe masa italienilor vinul şi apa sunt de nelipsit.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu