Retete italiene: Retete italiene

luni, 11 aprilie 2011

Retete italiene

Din secretele bucatariei Italiene: Pentru a-ti forma o idee despre "fata nevazuta" a bucatariei italiene si pentru a incerca gusturile si deliciile care se pregatesc acolo, iti propun patru retetar de mancaruri foarte gustoase, pe care nu vei regreta ca le-ai incercat. Retetele sunt preluate din volumul "Il Cuchiao d'Argento"



Daca ati avut ocazia sa calatoriti in Italia atunci stiti preparatele autentice Italiene. retetele din bucataria Italiana,sunt gustoase,usor si rapid de preparat,si nu ingrasa.Cred ca merita sa le incercati. Pastele sunt una din cele mai ieftine si gustoase solutii de pranz sau cina, fiind posibile combinații simple de paste plus branzeturi, sos de rosii si un pic de carne, dar si combinatii mai complexe, cu sosuri preparate special din mai multe ingrediente.
Italia este o tara plina de locuri interesante, o istorie presarata cu arta si evenimente semnificative pentru intreaga Europa si o bucatarie delicioasa si variata. Nu multi oameni cunosc Italia si frumusetile ei. Gastronomia este un element important al stilului de viata italian.
Italia este o tara a vinurilor si branzeturilor, avand numeroase produse traditionale de o calitate exceptionala.Orice fel de mancare trebuie preparat cu seriozitate, respectand reteta originala.
Supele de legume se servesc cu parmezan ras, care le da un gust deosebit. Cei ce prefera preparatele din peste sunt aici la ei acasa pentru ca oferta este foarte mare. Si sa nu uitam carnea: se consuma bucati prajite rapid in ulei sau preparate din carne de pasare inabusite.  Cele mai consumate preparate culinare din meniurile italienilor sunt pastele fainoase, pestele, crustaceii si puii de balta. Preparatele specifice si traditionale sunt: pizza, ravioli, caneloni, lasagna, gnocchi, risotto sau minestrone. Italienii folosesc adesea in meniul lor untul si margarina in amestec cu unt la preparatele calde si uleiul de masline la preparatele reci.
O calatorie in Italia merita sa fie facuta nu numai pentru peisajele deosebite ale tarii. Calatorind prin Italia,te vei indragosti si de aromele puternice ale preparatelor lasagna (sosuri dulci de ulei de masline, usturoi si anchois), servite calde cu verdeturi crocante. Bollito (carne fiarta)este un alt fel de mancare puternic aromat, preparat din diferite tipuri de carne, fierte impreuna si servite cu un sos condimentat, cum este, de exemplu, baguette verdi.
Bucataria este o arta care trebuie realizata dupa anumite reguli stabilite in mod stiintific,nerespectarea acestora avand cosecinte daunatoare asupra sanatatii.
Lectura acestui site este un periplu "delicios" prin tot ceea ce inseamna bucataria Italiana,gastronomiei italiei din ultimii 20 de ani isi dezvaluie multiplele asemanari cu gastronomia altor popoare europene - inclusiv cu cea romaneasca.
O scurta istorie a bucatariei italiene - cu mostenirile ei romane preluate de la cel mai avansat popor al antichitatii europene, cu fanteziile si curiozitatile Evului Mediu si ale secolelor urmatoare, cu influentele franceze si cu revolutiile culinare ale diferitelor epoci Ne introducem si noi in lumea de azi a succeselor gastronomice care au cucerit toate continentele.
Daca inca nu ati reusit sa ajungeti in Italia, puteti sa savurati o particica din farmecul gastronomiei italiene, alcatuita din gusturi sofisticate, dar totodata simple si preparate cu maiestrie, stiinta si pasiune.


Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor.



Lectura acestui site este un periplu "delicios" prin tot ceea ce inseamna bucataria Italiana,gastronomiei italiei din ultimii 20 de ani isi dezvaluie multiplele asemanari cu gastronomia altor popoare europene - inclusiv cu cea romaneasca.
        O scurta istorie a bucatariei italiene - cu mostenirile ei romane preluate de la cel mai avansat popor al antichitatii europene, cu fanteziile si curiozitatile Evului Mediu si ale secolelor urmatoare, cu influentele franceze si cu revolutiile culinare ale diferitelor epoci Ne introducem si noi in lumea de azi a succeselor gastronomice care au cucerit toate continentele.
        Daca inca nu ati reusit sa ajungeti in Italia, puteti sa savurati o particica din farmecul gastronomiei italiene, alcatuita din gusturi sofisticate, dar totodata simple si preparate cu maiestrie, stiinta si pasiune.
Daca te-ai gândit să încerci câteva reţete italiene acasă, există cateva ingrediente de nelipsit. Printre alimentele cel mai des folosite in bucataria italiană sunt:
ulei de măsline, aromat, mai închis la culoare, cu gust puternic sau delicat,
oţet balsamic - Aceto Balsamico: este preferat cel din regiunea Modena, care poate avea si 10 ani vechime. Este aromat, are un gust dulce şi este folosit la salate şi la diferite sosuri.
otet - Aceto: se foloseşte oţet de vin, roşu sau alb
masline
ciuperci uscate - Porcini Secchi
pastă de roşii - pentru sosuri
roşii decojite - Pelati
seminţe de pin - Pinoli : folosite pentru sosuri (sosul Pesto)
ardei iute - Peperoncino: este folosit proaspăt sau uscat, în special in sudul Italiei
ton in conserva
condimente uscate: oregano, pătrunjel, rozmarin; verdeaţă proaspătă, de preferabil (pătrunjel, salvie, busuioc, rozmarin, măghiran), parmezan.
vin - un vin special, sicilian, folosit la mancaruri: Marsala
Se mai folosesc şi vinurile seci, roşu sau alb, la prepararea orezului risotto, a sosurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu