Retete italiene: Retete italiene: Cand iti vine cheful de ceva dulce dulce poti sa faci o"Tarta cu fructe proaspete"

joi, 14 iulie 2011

Retete italiene: Cand iti vine cheful de ceva dulce dulce poti sa faci o"Tarta cu fructe proaspete"


Ingredinte:



Pentru blat:






  • -200 gr di faina tip 00
  • -100 gr de unt
  • -100 gr de zahar
  • -3 galbenusuri de ou
  • -putina sare
  • -coaja de la o lamaie rasa

  • Pentru crema:





  • -3 galbenusuri de oua
  • -200 ml lapte
  • -100 zahar
  • -30 gr faina
  • -Vanilie (dupa preferinta)
  • -Fructe proaspete
  • -1 pliculet gelatina(tort geelee)

  • Mod de preparare:

    Pentru blat:




  • -Se cerne faina si se amesteca cu zahar, sara, coaja de lamaie, oul şi untul.
  • -Se framanta repede cu mâinile, pana se formeze o sfera apoi se pune la
  • -frigider pentru o jumătate de ora acoperita cu un prosop sau un servetel.
  • -Blatul se coace in tava pentru tarta.
  • -Dupa jumatate de ora se unge tava cu unt apoi se tapeteaza cu făina,aluatul
  • -se intinde cu sucitorul pana ajunge la dimensiunea tavii,apoi se aseaza in tava
  • -Se coace timp de 45 de minute la 200 de grade.
  • -->

    Pentru crema:


  • -Intre timp,se pregateşte crema.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac bine inspumate, adaugati vanilia si laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn, atunci cand ridica la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp de un minut, se ia de pe foc şi se lasa crema la racit. -Se pune crema pe blatul de tort apoi se aseaza fructele peste care se pune un strat de jeleu de fructe.




  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu