-Se cerne faina si se amesteca cu zahar, sara, coaja de lamaie, oul şi untul.
-Se framanta repede cu mâinile, pana se formeze o sfera apoi se pune la
-frigider pentru o jumătate de ora acoperita cu un prosop sau un servetel.
-Blatul se coace in tava pentru tarta.
-Dupa jumatate de ora se unge tava cu unt apoi se tapeteaza cu făina,aluatul
-se intinde cu sucitorul pana ajunge la dimensiunea tavii,apoi se aseaza in tava
-Se coace timp de 45 de minute la 200 de grade.
-->
Pentru crema:
-Intre timp,se pregateşte crema.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac bine inspumate,
adaugati vanilia si laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn, atunci cand ridica la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp de un minut, se ia de pe foc şi se lasa crema la racit.
-Se pune crema pe blatul de tort apoi se aseaza fructele peste care se pune un strat de jeleu de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu