Tarta cu fructe proaspete
Ingredinte:
Pentru blat:
200 gr di faina tip 00
100 gr de unt
100 gr de zahar
3 galbenusuri de ou
putina sare
coaja de la o lamaie rasa
Pentru crema:
3 galbenusuri de oua
200 ml lapte
100 zahar
30 gr faina
Vanilie (dupa preferinta)
Fructe proaspete
1 pliculet gelatina(tort geelee)
Mod de preparare:
Se cerne faina si se amesteca cu zahar, sara, coaja de lamaie, oul şi untul.Se framanta repede cu mâinile, pana se formeze o sfera apoi se pune la frigider pentru o jumătate de ora acoperita cu un prosop sau un servetel.
Blatul se coace in tava pentru tarta.Dupa jumatate de ora se unge tava cu unt apoi se tapeteaza cu făina,aluatul
se intinde cu sucitorul pana ajunge la dimensiunea tavii,apoi se aseaza in tava.
Se coace timp de 45 de minute la 200 de grade.
Pentru crema:
Intre timp,se pregateşte crema.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac bine inspumate, adaugati vanilia si laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn, atunci cand ridica la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp de un minut, se ia de pe foc şi se lasa crema la racit.Se pune crema pe blatul de tort apoi se aseaza fructele peste care se pune un strat de jeleu de fructe.
Ingredinte:
Pentru blat:
200 gr di faina tip 00
100 gr de unt
100 gr de zahar
3 galbenusuri de ou
putina sare
coaja de la o lamaie rasa
Pentru crema:
3 galbenusuri de oua
200 ml lapte
100 zahar
30 gr faina
Vanilie (dupa preferinta)
Fructe proaspete
1 pliculet gelatina(tort geelee)
Mod de preparare:
Se cerne faina si se amesteca cu zahar, sara, coaja de lamaie, oul şi untul.Se framanta repede cu mâinile, pana se formeze o sfera apoi se pune la frigider pentru o jumătate de ora acoperita cu un prosop sau un servetel.
Blatul se coace in tava pentru tarta.Dupa jumatate de ora se unge tava cu unt apoi se tapeteaza cu făina,aluatul
se intinde cu sucitorul pana ajunge la dimensiunea tavii,apoi se aseaza in tava.
Se coace timp de 45 de minute la 200 de grade.
Pentru crema:
Intre timp,se pregateşte crema.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se fac bine inspumate, adaugati vanilia si laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn, atunci cand ridica la fierbere, se reduce focul şi se fierbe timp de un minut, se ia de pe foc şi se lasa crema la racit.Se pune crema pe blatul de tort apoi se aseaza fructele peste care se pune un strat de jeleu de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu